Verhuizen tips

Voordat u gaat verhuizen geven wij  verhuizen tips aan u mee. Wij zijn dagelijks bezig met verhuizingen en weten dan ook precies welke zaken u hiervoor moet regelen. Onze verhuisadviseurs kunnen u, voordat u gaat verhuizen, tips geven om uw verhuizing zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Voor het verhuizen zijn tips natuurlijk altijd heel erg welkom.

Wij geven u een paar aandachtspunten voordat u gaat beginnen met de verhuizing, waar u misschien zelf niet aan had gedacht. In ieder geval is het belangrijk dat u op tijd een verhuizer regelt. Verder is het handig als u al ruim van tevoren uitzoekt welke spullen u mee wilt nemen naar uw nieuwe woning en welke weg kunnen.

Daarnaast is het een aanrader om de uitgebrachte offertes goed te bekijken. Hierdoor komt u er al snel achter of u teveel betaalt of niet. U bespaart al snel veel geld door zelf uw spullen in te pakken. Let op dat u van te voren een verhuislijst maakt, op deze manier vergeet u nooit iets. Tevens is extra hulp altijd fijn. Dit kunt u ook met ons bespreken. Wij kunnen dan zorgen voor meer verhuizers.

Inhoudsopgave

Waar moet u aan denken, tips voor verhuizen

Ook adviseren wij u om contracten bij energiebedrijven en internet- en telefoonproviders stop te zetten of over te laten schrijven op uw nieuwe adres of begeleiden u voor het verhuizen naar een andere gemeente. Op onze website vindt u meer informatie over verhuizen en tips. Surft u daarom eerst nog verder over onze site. Het belangrijkste is dat wij u tegen een betaalbaar tarief kunnen ondersteunen met uw verhuizing op de wijze dat u dat wenst.

Verhuizing kosten

8 gouden tips

Acht handige verhuis tips om te gebruiken voordat u gaat verhuizen:

 • 1

  Regel uw verhuizer op tijd.

 • 2

  Lees goed uw offerte, zodat u een goede balans heeft tussen de kosten en kwaliteit.

 • 3

  Zelf veel dozen inpakken bespaart geld, informeer wel bij de verhuizer of het verhuisbedrijf speciale verpakking middelen heeft voor breekbare spullen.

 • 4

  Ga van te voren goed na welke spullen er verhuist moeten worden. Neem spullen die u niet meer gebruikt ook niet meer mee.

 • 5

  Uw grote spullen worden door de onze verhuizers gedemonteerd, dit scheelt u een hoop werk.

 • 6

  Het is altijd handig om extra hulp te regelen tijdens een verhuizing. In de vorm van mankracht. Er is ook een mogelijkheid om dit te bespreken met uw verhuis bedrijf, die kunnen vaak ook voor extra hulp zorgen.

 • 7

  Er is bij het verhuisbedrijf ook een optie tot opslag van uw te verhuizen goederen. Mocht u niet direct naar het nieuwe adres toe kunnen.

 • 8

  Hou rekening met het stopzetten of overschrijven van de energiebedrijven, telefoon, internet en dergelijke contracten.

Besparen op de kosten van een verhuizing

De gemiddelde kosten verhuizing willen erg variëren. Zo kunt u een klein bedrag kwijt wezen van rond de € 200 maar ook een groot bedrag van rond een paar duizend euro. De prijzen zijn geheel afhankelijk van wat u zelf kunt doen en hoeveel inboedel u te verplaatsen heeft over welke afstand.

De kosten van een goed verhuis bedrijf hoeven niet altijd hoog te wezen. Als u op tijd begint met offertes en opties te vergelijken zal u dit wel tot 40% kunnen schelen op de uiteindelijke kostprijs van de complete verhuizing. Opties zoals welke locaties het aantal spullen heen moet en wat u zelf kunt of gaat doen zijn van groot belang voor de verhuis offerte.

Kosten verhuisbedrijf

Gemiddelde berekening verhuizing

In het onderstaande kostenoverzicht ziet u de kosten even duidelijk onder elkaar staan.

Kosten verhuizingTotaalkosten
Verhuisploeg (meerdere verhuizers)€ 90 per 8 uur € 720

Voorrijkosten€ 65 per uur
Verhuislift
Verhuislift zonder bediening€ 25 per uur (minimaal 4 uur)
Verhuislift inclusief bediening€ 55 per uur (minimaal 2 uur)
Verzekering
Inboedelverzekering (bij schade)€ 70

Kosten zijn inclusief de btw voor een verhuisploeg bestaand uit twee verhuizers een een verhuiswagen. De gemiddelde rijafstand waar we in de kostenberekening hierboven hebben rekening gehouden is 25 km. Als de afstand boven de 50 km uitkomt dan zullen de kosten ook iets hoger uitvallen.

Verhuizer aan het werk prijs

Gemiddelde kosten

Als we uitgaan van de bovenstaande berekening van een gemidelde verhuizing betaalt je al snel tegen de € 950 euro. U kunt er van uit gaan dat dit voor een grote tussenwoning is of een hoekhuis. Heeft u een appartement dan zal de kostprijs een stuk lager liggen. U kunt er dan vanuit gaan dat u gemiddelt rond de € 450 euro betaald.

Natuurlijk kunnen deze bedragen hoger of lager uitvallen. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van u eigen in en uitpak kwaliteiten. Als u als voorbeeld een straat verder op gaat wonen dan is de prijs voor het verhuizen van de inboedel niet al te hoog en kunt u natuurlijk een hoop zelf doen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat uw verhuizing exact gaat kosten? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een verhuis offerte bij ons aan en vergelijk de prijzen van onze verhuizing met die van andere verhuisbedrijven. Op deze manier kunt u zien of u niet te veel betaald en blijft u ten alle tijden binnen uw budget!

Diensten & kosten verhuizen

“Een onmogelijke verhuisproject. Binnen een dag van Rotterdam naar Amsterdam verhuizen. Alles super snel geregeld. Helemaal top”

Jean-Pierre Geelen
Amsterdam

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

Wij helpen u graag en helpen u verder met uw verhuizing.

Olivierstraat 16, 2021 BL Haarlem

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij helpen u zorgeloos verhuizen

Bij Verhuis Gigant is vrijblijvend ook echt vrijblijvend. Vergelijk onze prijzen met de concurrent en u zult zelf ook zien dat wij echt het goedkoopst zijn en dat zonder in te boeten op kwaliteit.