Kosten verhuisbedrijf

De kosten om een verhuisbedrijf in te huren zijn uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Zo spreekt het voor zicht dat naarmate er meer verhuis moet worden de kosten hoger zullen worden. Ook speelt de afstand van de verhuizing een aanzienlijke rol, internationaal verhuizen is vanzelfsprekend duurder dan verhuizen binnen de huidige gemeente.

Maar er zijn ook factoren die minder vanzelfsprekend zijn die toch de prijs beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de moeilijkheid van een bepaalde woning om spullen uit of in te verhuizen. En voor sommige woningen is het zelfs noodzakelijk om bijvoorbeeld een verhuislift te gebruiken. Hoe meer tijd het kost iets te verhuizen hoe hoger de kosten zullen worden. Ook het feit of er extra materialen benodigd zijn heeft uiteraard invloed op de prijs.

Inhoudsopgave

Kosten bij verhuizing apartement

Een appartement is in de regel kleiner dan een volledige eengezinswoning. Dit houdt in de meeste gevallen ook in dat er minder spullen en minder inboedel verhuist hoeft te worden. Dit betekent dat er minder laadruimte nodig is en dat het minder tijd kost om alles te verhuizen. Dit zal in de praktijk betekenen dat de kosten lager zijn.

Sommige appartementen zijn echter zo slecht verhuisbaar dat de kosten onverwacht toch hoog kunnen zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer alle meubels gedemonteerd moeten worden voordat ze de woning uit of in verhuisd kunnen worden. Ook kan het zijn dat de lift erg traag is en weinig capaciteit bevat. In dat geval zal de verhuizing langer duren, dit kan extra kosten met zich meebrengen, voor de meeste verhuizers wordt immers pet betaald.

Als er helemaal geen lift aanwezig is, is het vaak het efficiënts om een verhuislift te gebruiken. De kosten voor een zo verhuislift gaat altijd per uur en dit brengt dus ook extra kosten met zich mee.

Kosten verhuisbedrijf

Prijsindicatie verhuizen

Zoals inmiddels wel duidelijk is, is het lastig om de kosten van verhuisbedrijf duidelijk te overleggen. Wel kunnen we zeggen wat de kosten ongeveer zijn. We hebben natuurlijk standaard tarieven voor verschillende diensten die we verlenen. Hieronder vind u dan ook een tabel met wat de kosten per dienst ongeveer zijn. Als u meerdere diensten van ons afneemt is het eigenlijk altijd wel mogelijk om een goede afspraak over de prijs te maken. De prijzen die u hieronder vindt zijn dan ook ongeveer de prijzen die wij hanteren, daar zit altijd nog wel wat ruimte in.

Dan hieronder de standaard prijzen die we normaal gesproken voor onze verschillende services.

DienstKosten Verhuis Gigant
Verhuizers€ 28,- per uur
Verhuiswagen 22m³ + laadklep (halve dag)€ 90,-
Verhuiswagen 22m³ + laadklep (hele dag)€ 120,-
Verhuiswagen XL 44m³ + laadklep (halve dag)€ 175,-
Verhuiswagen XL 44m³ + laadklep (hele dag)€ 240,-
Verhuislift€ 58,- per uur
Aanhangwagen€ 30,- per uur
Bijzonderheden:
Weekendtarief20 % toeslag
Brandstofkosten€ 0,55,- per km

We willen nogmaals aangeven dat de bovenstaande prijzen slechts een indicatie zijn van wat de kosten zullen zijn. Vraag een offerte aan om achter de exacte kosten van de verhuizing te komen. Een offerte is geheel vrijblijvend en u zit dus nergens aan vast.

Kosten transport

De kosten verhuisbedrijf bij de Verhuis Gigant zijn te overzien. Ook al heeft u voor uw nieuwe huis niet direct grootste verbouwplannen, toch zijn de kosten voor bijvoorbeeld gordijnen, tapijt, verlichting etc hoog. Omdat deze kosten al vaak hoog genoeg oplopen, bezuinigen de meeste mensen op het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf.

Vanuit onze ogen is dat een verkeerde bezuiniging. Want vervolgens worden de goederen zelf vervoerd naar de nieuwe woning. Dit duurt vaak erg lang. Wanneer u zelf verhuist, dan moet u vaak tientallen keren heen en weer rijden met spullen van uw oude woning naar de nieuwe. Zelf een verhuizing uitvoeren, neemt dus flink wat tijd in beslag. Gelukkig kunt u nu ook voor lage kosten verhuisbedrijf inschakelen.

Bij Verhuis Gigant kunt u namelijk helemaal zelf bepalen hoeveel u wilt besteden aan uw verhuizing. Wij bieden een verhuis service aan voor ieder budget. De kosten bij ons verhuisbedrijf zijn weer afhankelijk van het type verhuizing. Zo kunt u kiezen voor een complete verhuizing, waarbij alles voor u wordt in- en uitgepakt en op de juiste plek wordt gezet, maar u kunt ook enkel uw spullen laten vervoeren.

Voorrijkosten verhuisbedrijf

Naar aanleiding van de door u aangeleverde gegevens kunnen wij inschatten welk type verhuiswagen wij voor uw verhuizing nodig hebben. Ervaring leert (na honderden verhuizingen) dat een verhuiswagen met een inhoud van 20 cube met chauffeur tussen de 50 en 55 euro per uur gaat kosten.

Gaat het in uw geval om een grote verhuizing dan gebruiken wij onze verhuiswagen met een inhoud van 50 cube. U moet dan rekening houden met een bedrag tussen de 60 en 70 uur. Overigens helpt onze bestuurder ook mee met de verhuizing door het inladen en “vastzetten” van uw inboedel in de verhuiswagen. Goed voor u om te weten dat uw goederen bij ons verzekerd zijn tijdens het transport. Dat moet u in ieder geval een rustig gevoel geven.

Wilt u ook snel weten waar u aan toe bent? Vult u dan nu de bij u bekende gegevens en wensen in op ons offerteformulier hier op onze pagina. Binnen 24 uur bent u op de hoogte van de kosten die De Verhuis-Gigant in rekening brengt voor uw verhuizing. Op het moment dat u meerdere offertes in huis heeft en u gaat vergelijken dan hopen wij dat u prettig verrast bent door onze goedkope verhuistarieven.

Betaalbaar verhuisbedrijf

Overige kosten

Informeert u voor uw verhuizing bij de gemeente of het mogelijk is de verhuiswagen vlak bij uw voordeur te parkeren. In sommige gevallen heeft u hiervoor namelijk een parkeervergunning of ontheffing nodig. Ook is het makkelijk om van tevoren een lijst te maken met zaken die u zeker niet mag vergeten. Wij hebben hiervoor een checklist verhuizing ontwikkeld waar u hopelijk uw voordeel mee kunt doen.

Onderstaand treft u een indicatie aan van eventueel meerwerk met betrekking tot uw verthuizing.

Soort opdrachtKosten per uur (gemiddeld)Omschrijving service
“Klusjes doen”€ +- 35 per uur– Montage/demontage service van meubels
Spullen inpakken€ +- 35 per uur– Spullen inpakken van de inboedel in verhuisdozen
Lift service€ +- 60 per uur– Lift assistentie voor appartementen (zware spullen)
– Koelkasten, bankstellen e.d. verhuizen
Piano verhuizen€ +- 200 tot € 300– Door experts extra veilig verhuizen
– Verzekering voor de piano tijdens vervoer
Parkeervergunning€ +-20 tot € 50– Prijzen verschillen per gemeente
– Snel verhuizen omdat het transport dichtbij staat
Opslag inboedel€ +-100 opslagbox 30 m³– Inboedel opslaan als de nieuwe woning niet klaar is
– Of handig als u extra spullen kwijt wilt

Zijn de kosten van een verhuisbedrijf aftrekbaar?

Veel mensen vragen zich af of de verhuiskosten en in het bijzonder de kosten van een verhuisbedrijf ergens aftrekbaar zijn. Voor de fiscus zijn de kosten niet aftrekbaar, u heeft dus geen belastingvoordeel wanneer u gaat verhuizen.

Wel zijn er werkgevers die een verhuisvergoeding geven bij verhuizing. Dit is in de meeste gevallen het geval wanneer u vanwege werk moet verhuizen. Als u dus moet verhuizen vanwege het feit dat u ergens anders moet gaan wonen in verband met uw werk doet u er slim aan om te controleren of er een verhuisvergoeding beschikbaar is.

Kosten verhuizingen

U bepaalt zelf de kosten van uw verhuizing

Wij bieden ook de mogelijkheid voor u om goedkoop te verhuizen tegen lage verhuis kosten, als u zelf meehelpt kunt u de kosten behoorlijk drukken, kijk naar goedkoop verhuizen. Wij kunnen verschillende tips geven en oplossingen bedenken om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te laten verlopen.

In samenspraak is er vaak veel mogelijk om de kosten zo veel mogelijk te drukken. Vraag een offerte aan om samen de kosten te drukken.

Buiten het tillen van verhuisdozen en het inladen in de daartoe bestemde verhuiswagen kunt u bij ons ook andere vakmannen inhuren. Als u er zelf niet aan toekomt om uw spullen in te pakken in verhuisdozen dan doen wij dit graag voor u.

Ook kunt u denken aan hulp bij het demonteren van grote meubels en het het afkoppelen van witgoed en verlichting. Op uw nieuwe adres zorgen wij uiteraard dat alles wordt aangesloten. Wij spreken ook wel over een full service verhuizing

U kunt zich voorstellen dat hoe meer verhuizers er aanwezig zijn des te sneller de verhuizing zal gebeuren. Hieronder treft u een kostenindicatie aan voor verschillende verhuizingen:

OptieAantal verhuizersVerhuisserviceTotale kosten
Goedkoop1 verhuizer– n.v.t.€ 375 tot € 550
Efficiënt2 verhuizers– spullen inpakken€ 750 tot € 900
Groot huis4 verhuizers– spullen inpakken
– klussen na de verhuizing
€ 1.250 tot € 1.550

Kosten verhuisbedrijf berekenen met offerte

Als u wilt weten wat de kosten bij ons verhuisbedrijf zijn, dan komt u hierachter via het offerte formulier op de website. Als u dit invult, dan heeft u binnen maximaal 2 werkdagen inzicht in de kosten voor uw verhuizing.

Het formulier laat zich makkelijk invullen, hoe meer informatie u ons geeft, des te makkelijker is het voor ons om een offerte voor u te maken. Overtuig uzelf en vergelijk ons met andere verhuisbedrijven. De kosten bij ons verhuisbedrijf zullen u zeker niet teleurstellen. Uiteraard is het opvragen van de prijzen geheel vrijblijvend van Verhuis Gigant, u zit nergens aan vast.

Verhuizen prijsgids
Bekend van TV
bekend-van-tv

“Een onmogelijke verhuisproject. Binnen een dag van Rotterdam naar Amsterdam verhuizen. Alles super snel geregeld. Helemaal top”

Jean-Pierre Geelen
Amsterdam

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

Wij helpen u graag en helpen u verder met uw verhuizing.
Wilt u weten wat uw verhuizing gaat kosten?