Internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen is een stressvolle activiteit. Er zijn veel mensen die het zelf allemaal proberen te regelen maar komen er al snel achter dat er meer komt kijken dan in eerste instantie verwacht werd. Bij het verhuizen naar het buitenland komen veel meer zaken kijken dan wanneer u zou verhuizen binnen Nederland. Het is daarom raadzaam om een professionele partij in te schakelen om deze klus uit te voeren.

Een verhuisbedrijf als de Verhuis-Gigant heeft ervaring met het verhuizen van spullen naar het buitenland. We hebben erg veel ervaring met verhuizingen binnen Europa en zelf intercontinentale verhuizingen. Wij kennen het reilen en zeilen van de grotere en kleine internationale verhuizingen. Op deze pagina ontdekt u wat wij voor u kunnen beteken en waar u rekening mee dient te houden als u een internationale verhuizing aangaat.

Inhoudsopgave

Naar welke landen wij internationaal verhuizen

Verhuizer

Wij hebben ervaring met het verhuizen van de inboedel naar een grote variëteit van landen over de gehele wereld. Hieronder ziet u hoe we zowel binnen als buiten Europa u verhuizing kunnen uitvoeren. Er zijn wel enkele verschillen tussen het verhuizen naar het buitenland binnen Europa en buiten Europa.

Verhuizen binnen Europa

Wanneer we internationaal verhuizen voor onze klanten is het 9 van de 10 keer wel binnen Europa. Dit gebeurt meestal ook via de weg in 1 of meerdere van onze verhuiswagens. Binnen Europa zijn de meest gekozen landen om heen te verhuizen Spanje, Frankrijk en België. Wij kennen in al deze landen inmiddels echt heel erg goed de weg en kunnen u geheid helpen met de klus.

Ook kunnen we met onze ervaring in deze landen u adviseren en tips geven over de daar geldende regels als het aankomt op verhuizen. Wij houden vanzelfsprekend ook rekening met deze regels en tips wanneer we uw spullen binnen Europa gaan verhuizen.

Verhuizen buiten Europa

Internationaal verhuizen buiten Europa brengt meer aandachtspunten met zich mee dan binnen Europa. Zo dient er meer rekening gehouden met de douane regels aldaar. Zo is het bijvoorbeeld eerder regel dan uitzondering dat er een vrijstelling voor de importheffing op de te verhuizen spullen.

Daarnaast zijn de transportmethodes buiten Europa vaak anders dan wanneer u internationaal binnen Europa gaat verhuizen. Zo wordt een inboedel die intercontinentaal verhuisd moet worden vaak verscheept. In dat geval zorgen wij ervoor dat er container beschikbaar is waar al uw spullen in kunnen. Vervolgens zorgen wij ervoor dat deze container op het juiste schip terecht komt en vervolgens gelost wordt in het land van bestemming. Vanaf het schip zorgen wij dan ook voor vervoer naar uw nieuwe woonadres. 

Besluit u om te verhuizen naar een niet EU-land dan is het minder eenvoudig dan om te verhuizen binnen de EU. U bent namelijk wettelijk verplicht om voor het uitvoeren van uw inboedel een uitvoeraangifte bij de douane te doen.

Voor het doen van een dergelijke aangifte heeft u een inventarisatie nodig van alle goederen die u mee wil nemen. Verder gelden er speciale voorwaarden voor het invoeren van:

Internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen en douane

Zoals eerder aangehaald komt u in aanraking met de douane wanneer u internationaal gaat verhuizen. Voor elk land zijn de douane en importregels weer anders. In landen binnen Europa zijn alle invoerregels ongeveer gelijk. Er kan simpelweg een vrijstelling voor de invoerrechten worden aangevraagd. Dit is in de meeste gevallen alleen mogelijk wanneer u daadwerkelijk u nieuwe vestigingsadres in het land is waar u de spullen heen wilt verhuizen.

Wij hebben ervaring en de mogelijkheid om voor alle landen zo een vrijstelling aan te vragen. Veel mensen die naar het buitenland gaan verhuizen vragen ons dan ook om de zaken met de douane te regelen. Dit is natuurlijk geen enkel probleem en kunnen we voor u doen tegen een lage meerprijs als we de verhuizing voor u mogen uitvoeren.

Transport regelen voor internationale verhuizingen

U zult zich afvragen op welke wijze uw bezittingen naar uw nieuwe bestemming worden verhuist. Er zijn verschillende mogelijkheden maar het is uiteraard afhankelijk van de plaats van bestemming. Verhuist u bijvoorbeeld naar Curacao dan kunt u wellicht gebruik maken van een container die over zee vervoerd wordt.

Wordt het Spanje dan is een verhuiswagen wellicht een optie. Vult u nu anders ter voorbereiding alvast onze offerte in die u aantreft op deze pagina. Aan uw offerte aanvraag zijn geen kosten verbonden. Overigens zit u nergens aan vast uw aanvraag is geheel vrijblijvend.

Geef ons de volledige informatie die wij nodig hebben om u goed te kunnen adviseren. Onze transparante offerte zal inzichtelijk maken welke tarieven wij voor welke diensten in rekening brengen. Ook al vertrekt u naar het buitenland het is en blijft een particuliere verhuizing.

Onze jarenlange ervaring met het verhuizen naar het buitenland maakt dat wij de perfecte partner voor u zijn. Ontdek het zelf en vraag ook bij andere internationale verhuizers een offerte aan zodat u zich zelf in de gelegenheid stelt een vergelijking te maken.

Verhuizen met een container

Internationaal verhuizen verloopt dit negen van de tien keer via onze lucht geveerde verhuisauto’s. Wij pakken de auto’s zorgvuldig in en zorgen ervoor dat uw goederen niet gaan schuiven en zorgen voor een voorspoedig transport in onze verhuis containers. Zodat u in het land waar u gaat wonen, heerlijk kunt genieten van uw eigen spullen. Verhuizen naar het buitenland kunnen wij perfect uitvoeren voor u.

Wij hebben uiteraard beschikbare containers die we gebruiken om uw spullen in te verhuizen. Deze containers gebruiken we doorgaans alleen wanneer de inboedel verscheept moet worden. We kunnen desgewenst ook de container bij uw nieuwe adres neerzetten zodat u op ene door u gekozen moment de inboedel kunt uitladen.

Verhuizer aan het werk

Verhuis checklist

Zoals gezegd brengt internationaal verhuizen vaak redelijk veel stress met zich mee. Het is dan ook prettig om een checklist of verhuislijst te hebben. Dit brengt wat duidelijkheid in de chaos en zorgt er daarmee voor dat de verhuizing gemakkelijker verloopt en dat u niks over het hoofd ziet tijdens het verhuizen naar het buitenland.

Hieronder hebben we dan ook een beknopte checklist voor internationale verhuizingen. Met deze lijst op zak bent u in ieder geval goed op weg om het essentiële niet te vergeten tijdens een internationale verhuizing.

  • Zijn alle documenten geregeld? De vereiste documenten zijn in het buitenland zeer waaschijnlijk verplicht. Zonder de nodige documenten kunt u niks ondernemen in uw nieuwe woonplaats in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan het omzetten van het rijbewijs, identiteitspapieren, een zorgverzekering en dergelijke. Als dit nog niet geregeld is, is ons advies dit op te pakken als prioriteit. Niet in elk land is het zo goed geregeld als in Nederland en kan er flinke tijd overheen gaan alvorens de papieren op orde zijn.

  • Naar het buitenland met huisdieren. Veel landen hebben speciale regels voor huisdieren. Zo kunnen sommige landen een quarantaine  periode verplichten wanneer u met uw huisdier in dat land komt wonen. Ook zijn de regels omtrent veprlichte inentingen verschillende per land. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van de lokaal geldende regels aangaande huisdieren. Ook dient u rekening te houden tijdens het boeken van uw vlucht met een huisdier.

  • Is het gehele verhuistranssport goed geregeld? Is het vervoer van de goederen van oude adres tot aan uw nieuwe adres geheel geregeld? Niks is vervelender om op uw nieuwe adres erachter te komen dat uw inboedel nog in de haven staat en dat deze binnenkort nog niet bezorgd wordt.

Tarieven internationaal verhuizen

Het is zo goed als onmogelijk om hier direct duidelijkheid te geven over de kosten van internationaal verhuizen. De prijs is erg afhankelijk van naar welk land u verhuist, welke transportmethode wordt gebruikt en hoeveel inboedel er natuurlijk verhuisd moet worden. Toch kunnen we wel gemiddelde prijzen voor u hieronder noemen.

We hebben dus de kosten genomen van een gemiddelde inboedel. Dit kan per verhuizing natuurlijk enorm verschillen. Ook de huidige woning heeft invloed op de prijs, bij de ene woning is het nu eenmaal eenvoudiger verhuizen dan bij een andere. Dit is dan ook de reden dat er geen rechten kunnen worden ontleend aan de onderstaande kosten voor internationaal verhuizen:

VerhuisbestemmingGemiddelde kosten verhuizing
Verenigde Staten€ 7.600
Australië€ 8.500
België€ 1.700
Duitsland€ 2.500
Spanje€ 4.500
Frankrijk€ 4.100

Verhuisdozen

Voordelig internationaal verhuizen

Wij zouden Verhuis Gigant niet zijn als wij de verhuisklus zo voordelig mogelijk voor u kunnen uitvoeren. Ook bij antinationaal verhuizen is dit geen enkel probleem. Dankzij onze ruime ervaring en ons wereldwijde netwerk is het geen enkel probleem een internationale verhuizing tegen het scherpste tarief te kunnen bewerkstelligen.

Wij kunnen goedkope verhuizingen perfect regelen voor onze klanten, dit geldt ook voor verhuizingen naar het buitenland. Dit doen we op dezelfde methode als wanneer we een goedkope verhuizing moeten regelen binnen Nederland. We vragen u of u met bepaalde werkzaamheden wilt helpen. Daarnaast zorgen we ervoor dat er geen verplaatsingen zijn met lege verhuiswagens. Dit betekent dat wanneer we u naar het buitenland mogen verhuizen dat we ook zorgen dat we een volle verhuiswagen richting Nederland hebben. Dit voordeel berekenen we uiteraard door onze klanten.

Waar moet u aan denken als u naar het buitenland verhuist?

Via Internet kunt u bij de Rijksoverheid en de Belastingdienst veel informatie vinden die voor uw aanstaande verhuizing van belang zijn. Uiteraard is datgene wat u moet regelen afhankelijk van het land van bestemming. Denkt u hierbij aan:

Ook kunnen verschillende instanties om bepaalde documenten vragen, zorg dat deze documenten rechtsgeldig gemaakt zijn voor vertrek. Informeert u zich bij de ambassade of het consulaat wat u te wachten staat. Verder is het van belang dat u uw emigratie meldt bij de gemeente waar u nu ingeschreven staat.

Zelfs als u voor een periode langer dan 8 maanden naar het buitenland vertrekt dan moet u dit 5 dagen voor vertrek bij uw gemeente melden.

Verhuis Gigant adviseert u graag

Natuurlijk zult u aan alles hebben gedacht, toch is het niet onverstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten voor het verzekeren van uw inboedel voor overzee, voordat u internationaal verhuizen gaat. Hiervoor kunt u ook bij ons terecht. Internationale verhuizingen zijn onze specialiteit.

Voor informatie over verhuizen internationaal, verhuizen overzee en verzekeren kunt u een vrijblijvend offerte formulier invullen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, voor het geven van antwoorden op uw vragen.n Graag tot ziens bij Verhuis Gigant.

Diensten Verhuis Gigant
Bekend van TV
bekend-van-tv

“Een onmogelijke verhuisproject. Binnen een dag van Rotterdam naar Amsterdam verhuizen. Alles super snel geregeld. Helemaal top”

Jean-Pierre Geelen
Amsterdam

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

Wij helpen u graag en helpen u verder met uw verhuizing.
Wilt u weten wat uw verhuizing gaat kosten?